Yolande Jimenez

 

Yolande Jimenez is de oprichtster en ontwerpster van het luxe tassen en accessoire merk Yolande Jimenez. Het motto van het merk is “Tribute to Life”. Dit houdt in dat iedere creatie van Yolande Jimenez een eerbetoon is aan het leven. Want Yolande Jimenez koestert het leven:

“Door persoonlijke ervaringen en ingrijpende momenten besef ik elke dag hoe waardevol het leven is. En dat wil ik doorgeven als de boodschap van mijn merk.

Mijn levensverhaal heeft mij gemaakt tot de vrouw, onderneemster en ontwerpster die ik nu ben. Het twee keer overwinnen van verschillende kankersoorten heeft een belangrijke impact gehad op mij en ontvlamde het belang om wat voor de wereld te betekenen en een verschil te maken.

Door mijn huwelijk met een Filipijnse man reizen wij regelmatig naar Azië. Tijdens één van mijn bezoeken aan de Filippijnen kreeg ik de aandacht voor zeer speciale tassen van verschillende exotische materialen.

Ik kwam in contact met een Filipijnse ontwerpster (zij is in 2016 overleden) en zag mogelijkheden voor een gedeeltelijke samenwerking en een nieuwe passie: de productie van mijn eigen handgemaakte, exclusieve tassen en accessoire collectie.

De stukken vielen samen, omdat de armoede die ik daar zag mij het idee gaf om niet alleen mooie tassen te produceren, maar ook om tegelijkertijd iets terug te geven aan de gemeenschap.

Daarom gaat een deel van de inkomsten van de tassen en accessoires naar het Yolande Jimenez Care Program gaan.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een positief verschil kan maken in onze wereld. Ik wil het met mijn boodschap en de collecties van het Yolande Jimenez merk zo makkelijk mogelijk maken voor vrouwen om hun waardevolle bijdrage te leveren aan de levens van anderen. Zodat zij er niet alleen geweldig uitzien met een YJK tas, maar zich ook geweldig en betekenisvol voelen door te weten dat hun keuze het verschil maakt. “

– Yolande Jimenez

“Live your life fully and creatively. It is your masterpiece after all.”