Yolande Jimenez Care Program

Care Program

Onze accessoires zijn uniek en zijn ambachtelijk, met passie en met de hand gemaakt door Filipijnse vrouwen.  Wij geloven dat mooie tassen accessoires maken hand in hand gaat met de wereld mooier maken. Samen kunnen wij een belangrijke impact realiseren.

Daarom gaat 10% van onze winst  van de Yolande Jimenez tassen en accessoires naar het Care Programma ten behoeve van educatie en arbeidsmogelijkheden voor minder bevoorrechte Filipijnse vrouwen om hen en hun kinderen een beter toekomstperspectief en financiële onafhankelijkheid te bieden.

Doel

Het Yolande Jimenez Care Program is gericht op het verbeteren van de economische status van kansarme vrouwen op de Filippijnen door een educatie-project voor het produceren van onze tassen op een fair-trade en ecologische manier. Wij streven ernaar te werken met de arme, vaak landelijke vaklieden, om artistieke traditie, duurzaam bestaan en het samenstellen van creatieve gemeenschappen te bevorderen.

 

Educatie

In het educatieproject wordt kennis en ervaring overgebracht door middel van trainingen. Bovendien levert dit programma een bijdrage aan de ontwikkeling en het onafhankelijkheidsniveau van de vrouw, zodat zij kan voorzien in haar eigen inkomen en werkt aan een betere toekomst voor zichzelf en haar gezin.

De trainingen worden gegeven door een professioneel team van trainers in een speciaal trainingscentrum in de Filippijnen en wordt financieel ondersteund door het Yolande Jimenez Care Program.

Missie en doelstellingen:

De missie van het Yolande Jimenez Care Program is het creëren van meer ondernemers, trainers en de transformatie naar zelfvoorzienende gemeenschappen.

Dit doen wij door trainingen, technologie overdracht en productontwikkeling te bieden, met veel nadruk op de vorming van kernwaarden en empowerment van vrouwen en jeugd.

                                                      Tribute to Life

Voordelen van het Care Program:

• Genereren van werkgelegenheid

• Opbouwen van ondernemerschap

• Terugdringen van armoede

• Onderwijs en levensonderhoud

• Duurzaamheid van het project

Succesvolle afgestudeerden van het programma kunnen deel uitmaken van het productieteam van de tassen voor de Yolande Jimenez Collection. Sommige van hen worden trainers van het Care Program en gaan naar diverse gemeenschappen voor de educatie en werving van meer geschoolde vrouwen voor het productieteam. Anderen die het programma succesvol doorlopen hebben, kiezen ervoor zelfstandig ondernemer te worden.

De tassen en accessoires die door ons Filipijnse productieteam worden geproduceerd op duurzame en eerlijke wijze, worden onder de naam Yolande Jimenez Collection verkocht.