Yolande Jimenez

Tribute to Life

Yolande Jimenez is de oprichtster en ontwerpster van het luxe tassen en accessoire merk Yolande Jimenez. Het motto van het merk is “Tribute to Life”. Dit houdt in dat iedere creatie van Yolande Jimenez een eerbetoon is aan het leven. Want Yolande Jimenez koestert het leven:

“Door persoonlijke ervaringen en ingrijpende momenten besef ik elke dag hoe waardevol het leven is. En dat wil ik doorgeven als de boodschap van mijn merk.

Mijn Levensverhaal

Mijn levensverhaal heeft mij gemaakt tot de vrouw, onderneemster en ontwerpster die ik nu ben en ontvlamde het belang om wat voor de wereld te betekenen en een verschil te makenAangezien ik van origine biologe ben, ging mijn aandacht altijd naar de schoonheid en het behoud van de natuur, duurzaamheid en het gebruik van mooie natuurlijke producten.

Vanwege mijn interesse in andere landen en culturen reis ik regelmatig naar Azië en Zuid-Amerika. Tijdens mijn bezoeken aan de Filippijnen kreeg ik echter aandacht voor het gebruik van de vele prachtige exotische materialen en het mooie handwerk.

Eigen exclusieve tassen collectie.

Ik kwam in contact met een Filipijnse tassen ontwerpster, die helaas reeds overleden is, en zag mogelijkheden voor een gedeeltelijke samenwerking en een nieuwe passie: de productie van mijn eigen handgemaakte, exclusieve tassen en accessoire collectie.

Care Program.

De stukken vielen samen, omdat de armoede die ik daar zag mij het idee gaf om niet alleen mooie tassen te produceren, maar ook om tegelijkertijd iets terug te geven aan de gemeenschap. Daarom gaat een deel van de inkomsten van de tassen en accessoires naar het  Yolande Jimenez Care Program.

Maak het verschil!

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een positief verschil kan maken in onze wereld. Ik wil het met mijn boodschap en de collecties van het Yolande Jimenez merk zo makkelijk mogelijk maken voor vrouwen om hun waardevolle bijdrage te leveren aan de levens van anderen. Zodat zij er niet alleen geweldig uitzien met een YJK tas, maar zich ook geweldig en betekenisvol voelen door te weten dat hun keuze het verschil maakt. “

– Yolande Jimenez

“Live your life fully and creatively. It is your masterpiece after all.”